Van der Poel wint ook in Denemarken

Zondag heeft Mathieu van der Poel de vierde wedstrijd van de wereldbeker veldrijden gewonnen. In het Deense Bogense was de Nederlander opnieuw een klasse apart. De voorgaande drie WB-wedstrijden in Iowa City, Waterloo en Koksijde werden ook al door Van der Poel gewonnen.

De wedstrijd op het eiland Funen stond voor het eerst op het programma van de wereldbeker. Op het parcours pal aan zee wordt in 2019 het wereldkampioenschap gehouden.

Na de start reden Van der Poel, Toon Aerts, Lars van der Haar en Wout van Aert weg bij de rest. In de tweede ronde versnelde Aerts en kreeg Van der Poel in zijn wiel. Halverwege de wedstrijd profiteerde Van der Poel van een fietswissel bij zijn medevluchter. De Nederlander reed vervolgens onbedreigd solo naar de finish. Dankzij een lekke band van Aerts kon wereldkampioen Van Aert aansluiten bij zijn landgenoot. De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Van Aert.

Mathieu van der Poel: “Ik heb niet de perfecte week gehad, maar merkte al twee dagen geleden dat ik geen last zou ondervinden van die knie. In het begin van de wedstrijd had ik tijd nodig om in mijn ritme te komen en vooral ook om de goede lijnen te vinden. Het parcours was nog wel wat veranderd tegenover het inrijden. Van in het begin stond de zon redelijk laag. Bij sommige bochten was het moeilijk in te schatten waar het spoor lag.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Belgische Sanne Cant. De Nederlandse rensters speelden geen rol van betekenis.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Corné van Kessel (NED)
7. Laurens Sweeck (BEL)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Michael Vanthourenhout (BEL)
10. Kevin Pauwels (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Helen Wyman (GBR)
3. Kaitlin Keough (USA)
4. Eva Lechner (ITA)
5. Ellen Van Loy (BEL)
6. Katerina Nash (CZE)
7. Loes Sels (BEL)
8. Alice Maria Arzuffi (ITA)
9. Laura Verdonschot (BEL)
10. Nikki Brammeier (GBR)