Juventus loopt tegen dure nederlaag op in Genua

Juventus heeft zondag drie dure punten verspeeld in de Italiaanse kampioensstrijd. De titelverdediger ging onderuit bij Sampdoria.

Juventus was voor rust de bovenliggende partij en met name Gonzalo Higuaín kreeg een paar prima kansen om te scoren. Halverwege de eerste helft lukte dat ook, maar de goal telde niet vanwege buitenspel. Ook Juan Cuadrado was gevaarlijk. Doelman Emiliano Viviano hield Sampdoria keurig overeind.

In de tweede helft ging het voor Juventus helemaal mis. Duván Zapata kopte de bal fraai over Wojciech Szczesny in het Turijnse doel en na zeventig minuten was het weer raak, dit keer via een schot van Lucas Torreira. Kort daarna maakte Gianmarco Ferrari er van dichtbij zelfs 3-0 van.

Toen de blessuretijd aanbrak, wist Juve ineens tweemaal te scoren via Higuaín en Paolo Dybala. Daarna was het echter afgelopen en de tweede competitienederlaag van de Oude Dame was een feit. Koploper Napoli heeft nu vier punten voorsprong op Juventus, dat nog maar één punt boven AS Roma en Internazionale staat. Beide concurrenten hebben bovendien allebei een wedstrijd minder gespeeld.