Duitsers zijn Amerikanen te snel af in viermansbob, De Bruin 18e

Bobsleeër Johannes Lochner heeft in het Amerikaanse Park City de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen in de viermansbob gewonnen. Met remmers Marc Rademacher, Christopher Weber en Christian Rasp was een van de twee wereldkampioenen - die titel deelt Lochner met landgenoot Francesco Friedrich - de Amerikaanse slee van Cody Bascue net te snel af.

In de eerste run was de snelste tijd nog zeer verrassend en relatief ruim voor de ploeg van de Brit Bradley Hall, die in zijn carrière nooit verder kwam dan twee achtste plekken in de World Cup. Bascue en zijn mannen gaven 0,17 seconden toe, de Canadees Chris Spring en diens ploeg volgden op 0,20 seconden en zowel Friedrich als Lochner hadden 0,23 tellen achterstand.

In de tweede run nam Lochner 0,16 seconden afstand van Friedrich, die op de vierde plek bleef steken. Spring viel terug naar plek vijf, Bascue moest 0,05 seconden toegeven op Lochner. Hall en zijn ploeg gingen als laatste naar beneden en hoewel ze de leiding verspeelden, was de vreugde om de derde plek op 0,12 seconden van Lochner bijzonder groot. 

Ivo de Bruin maakte in de eerste run indruk met de elfde tijd, maar in run twee ging het minder goed. De Nederlandse slee, met Janko Franjic, Jeroen Piek en Bror van der Zijde achterin, viel terug naar de achttiende stek op 0,70 seconden van Lochner.