Skeletonner Yun haalt uit in Park City

Skeletonner Yun Sung-bin heeft tijdens de World Cup-wedstrijd in Park City, de tweede van het seizoen, flink uitgehaald. De Zuid-Koreaan hoopt in februari voor eigen publiek olympisch goud te veroveren en lijkt prima op weg.

Iron Man was in de eerste run al de snelste, geholpen door de snelste starttijd, maar ook omdat hij geen enkele serieuze fout maakte. Yun pakte er gelijk 0,31 seconden op Martins Dukurs, die de sport jaren domineerde, en 0,40 seconden op diens broer Tomass. Met 0,46 seconden achterstand had ook de Rus Nikita Tregubov nog goede kansen op het podium, de Russian Rocket Alexander Tretiakov kende een matige eerste run en moest genoegen nemen met plek negen.

In de tweede afdaling ging het veel beter voor Tretiakov, terwijl Tregubov terugviel. Het waren de Duitsers die op kwamen zetten: Christopher Grotheer ging van de zevende naar de gedeeld vierde plek, samen met Tomass Dukurs. De Let zag hoe Axel Jungk namens Duitsland langszij kwam, waarna Martins Dukurs de leiding pakte. Die moest hij wel gelijk afstaan, want op Yun stond geen maat: met een fenomenaal baanrecord vergrootte de Zuid-Koreaan zijn winstmarge naar 0,63 seconden, een wereld van verschil in de skeletonsport.