FOK! Wat een weer: zon en buien

Zwaait de winter in november al met zijn staf, zijn rijk is van korte duur voor straf.

Hoe maakt u het?

De Sint is weer aan wal gekomen en dat deed hij in Dokkum. Dat gebeurde onder bewolkte omstandigheden en het bleef er ook niet droog. Zo af en toe viel er daar een pittige bui. Maar gelukkig liet de Sint zich daardoor niet van de wijs brengen en werd het nog een vrolijk feest.

In de middag onstond er boven het midden een actieve buienlijn. Deze trok slechts heel langzaam naar het zuiden en als je er eenmaal onder zat kreeg je nog een aardige plens over je heen. Zo ook hier. Ik kon zojuist 10 mm aflezen in de regenmeter. Op een enkele plek kwam ook onweer of hagel voor. Deze buien bereikten het zuiden echter niet. Daar bleef het vrijwel overal droog met geregeld de zon erbij.

Komende nacht verdwijnen de meeste buien, alleen in het noorden kunnen een paar nieuwe buien op komen zetten. De minima schommelen tussen de 2 graden in het oosten tot 8 graden aan zee.

Morgen schijnt de zon geregeld. Dit opnieuw vooral in het zuiden en zuidwesten en daar is de kans op een bui niet zo heel groot. In het noorden en oosten is die kans groter en is er derhalve meer bewolking. De kans op hagel en onweer is klein, maar niet geheel uitgesloten. Wel gaat het overal flink waaien uit een westelijke richting. Langs de kust, maar met name op de Wadden misschien wel even windkracht 8. Daar zijn er ook zware windstoten mogelijk van 85 tot 90 km/u.  Elders in het land staat er een windkracht 5.

Maandag gaat het langdurig regenen.

Tot morgen!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Zon door de bomen (Foto: DJMO)
Zie de zon schijnt door de bomen, makker staakt u wild geraas. Een prachtige foto van Monique. (foto DJMO)