Coronel pakt eerste WTCC-podium van het jaar in straten Macau

Mehdi Bennani heeft zaterdag de eerste race van het World Touring Car Championship in Macau gewonnen. De Marokkaan was de beste op de smalle straatjes van de Chinese regio, waar de race eindigde met een rode vlag. 

Polesitter Bennani kon bij de start de leiding vasthouden, voor Tom Coronel, Ryo Michigami, Thed Björk, Kevin Gleason en Norbert Michelisz. Gleason kon het tempo niet echt bijhouden en viel terug naar plek zeven, waar hij Mister Macau, Rob Huff, al snel in zijn nek had hijgen. Bennani kon voorin een gaatje slaan naar Coronel, die op zijn beurt nog niet echt werd bedreigd door Michigami en WK-leider Björk.

Met anderhalve ronden te gaan ging het fout, zoals gebruikelijk in Macau: Michelisz, tweede in de titelstrijd, ging wat te wijd, kwam tegen de muur aan en kwam dwars op de baan terecht. Teamgenoot Esteban Guerrieri reed tegen de Hongaar op, de boel kwam vast te zitten en de rode vlag werd gezwaaid, waarna de race niet werd herstart.

De zege ging zo naar Bennani, terwijl Coronel zijn eerste podiumplek van het jaar pakte. Michigami eindigde als derde, voor Björk. De Zweed liep niet heel veel uit op Michelisz, want door de rode vlag ging men wat uitslag betreft één ronde terug en zo eindigde de Hongaar toch nog als vijfde.