Dekker helpt Montpellier naar kwartfinales Champions League vrouwen

De voetbalsters van Montpellier hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-3 zege op bezoek bij Brescia waren de Fransen in eigen huis veel te sterk: Nederlands international Anouk Dekker opende de score, die uiteindelijk opliep naar 6-0.

De grootste score werd neergezet door Olympique Lyon, dat aantrad zonder Shanice van de Sanden. Tegen BIIK Kazygurt werd het in Kazakhstan al 0-7, dit keer won Lyon met 9-0. Het 22-jarige Noorse fenomeneen Ada Hegerberg scoorde net als in de heenwedstrijd vier keer.

FC Barcelona ontving het Litouwse Gintra Universitetas, dat in eigen huis al met 0-6 verslagen werd. Zonder Lieke Martens won Barcelona thuis met 3-0 en plaatste het zich voor de kwartfinales.

Het Zweedse Linköping won met 3-0 van Sparta Praag, na de 1-1 in Tsjechië voldoende voor de kwartfinales. VfL Wolfsburg had het thuis moeilijk tegen Fiorentina (3-3), maar na de met 0-4 gewonnen wedstrijd in Italië mag ook Wolfsburg zich opmaken voor de laatste acht. Dat geldt ook voor Chelsea, dat Rosengard met 0-1 versloeg, nadat het duel in Londen in 3-0 eindigde.