Fire Emblem Heroes krijgt grote update

Fire Emblem Heroes krijgt binnenkort een grote update. De update voegt een nieuwe verhaallijn en diverse balanswijzigingen toe. Ook keren oude heroes terug en komt er een special summoning event.

Vanaf vandaag is een nieuwe summoning event beschikbaar met drie nieuwe heroes: Dorcas, Lute en Mia. Joshua is ook een nieuwe hero, maar hij komt als beloning voor een nieuwe Tempest Trials beschikbaar die op 20 november aftrapt. Vanaf 27 november verschijnt een Legendary Hero Summon Event met 11 sterke heroes, waaronder enkele seizoensunits. De basis summon rate wordt verhoogd naar 8% en het wordt niet mogelijk om 'normale' 5-sterren units te summonen.

Naast nieuwe heroes wordt er ook gewerkt aan de balans van de game. Healers worden amper gebruikt, dus elke healer in de game krijgt, wanneer ze 5-sterren zijn, een sterkere versie van al bestaande abilities. Hierdoor doen ze meer damage en healen ze meer. Daarnaast worden de cooldowns van veel abilities verlaagd, worden de barracks van iedereen uitgebreid met 100 units en kost het voortaan nog maar maximaal 10 stamnia om in de Main Story te spelen.

Een compleet nieuwe feature is de Weapon Refinery, waarmee wapens sterker gemaakt kunnen worden. Normale wapens krijgen extra stats toegevoegd, maar legendarische wapens krijgen daadwerkelijk nieuwe effecten. Om de wapens te upgraden heb je nieuwe currency nodig: Arena Medals, Refining Stones en Divine Dew. Deze worden gegeven als beloning in de arena en door het voltooien van quests.

Tot slot begint binnenkort 'Book Two' in de verhaallijn, waarin nieuwe personages worden geïntroduceerd. Fjorm, de nieuwe protagonist, wordt gratis weggegeven aan iedereen die het eerste hoofdstuk van de nieuwe verhaallijn uitspelen. De trailer hiervoor is hieronder te bekijken.

Zoals gezegd is hier nog geen datum voor bekend, maar wordt ongetwijfeld deze maand nog geïntroduceerd.