Van Gerwen naar achtste finales Grand Slam, Van Barneveld wint opnieuw

Michael van Gerwen heeft zich na twee van de drie groepswedstrijden op de Grand Slam of Darts geplaatst voor de achtste finales. In een duel van zeer hoog niveau was de wereldkampioen met 5-4 te sterk voor dé revelatie van het jaar, Rob Cross. De Schotse BDO-speler Ross Montgomery versloeg Joe Murnan (5-3), die daarmee uitgeschakeld is.

In groep B zag Raymond van Barneveld hoe Gerwyn Price een hoger gemiddelde gooide, maar de Nederlander was hem met 5-4 de baas. Een belabberd spelende Jamie Hughes, een van de BDO-spelers in Wolverhampton, had geen kans tegen de Ier Steve Lennon: 5-0, waardoor Hughes is uitgeschakeld.

Het doek viel in groep C voor Peter Machin, die zich namens de BDO plaatste omdat hij dit jaar uit het niks de World Darts Trophy won. Tegen James Wade was hij niet veel slechter dan de ervaren Engelsman, maar hij verloor wel met 5-1. Phil Taylor was Robbie Green met 5-4 de baas.

Danny Noppert leed in groep D zijn tweede nederlaag, een sterk spelende Darren Webster was dit keer met 5-2 te sterk. Daryl Gurney versloeg Mark Webster met 5-3, waarmee de Noord-Ier zijn tweede zege boekte. Iedereen in groep D heeft nog kans om door te gaan.