Kroatië houdt stand en gaat naar WK voetbal

Kroatië heeft zich zondagavond met gemak weten te plaatsen voor het WK van volgend jaar. De voorsprong tegen Griekenland kwam niet in gevaar. Voor Kroatië was er voorafgaand aan het duel geen vuiltje aan de lucht. De ploeg had de heenwedstrijd met 4-1 gewonnen en ging het duel in Piraeus dus in met een ruime marge.

Vroeg in de wedstrijd appelleerde Griekenland voor een strafschop, maar die kende Björn Kuipers niet toe. Sokratis Papastathopoulos stichtte voor het eerste gevaar, maar zijn schot verdween net langs het Kroatische doel. Griekenland slaagde er, behoudens het schot, niet in om gevaarlijk te worden en zocht bijna met een 0-1 achterstand de kleedkamer op. Vanaf een meter of twintig schoot Ivan Perišić op doel, maar zijn schot kwam op de paal.

Na rust was het eerste gevaar er voor de Grieken, maar Konstantinos Mitroglou schoot naast. Toch bleek Kroatië gemakkelijk op de been en voetbalde het de wedstrijd professioneel uit. De ploeg onder leiding van aanvoerder Luka Modrić mag zich zodoende volgend jaar melden in Rusland.

Kroatië via de herkansing alsnog naar het WK. (PRO SHOTS/Action Images)
Kroatië via de herkansing alsnog naar het WK. (PRO SHOTS/Action Images)