Basketballers Donar zijn Zwolle de baas

De basketballers van Donar hebben in de Dutch Basketball League hun vijfde overwinning op rij geboekt, nadat ze het seizoen met een nederlaag begonnen. In het Martiniplaza in Groningen moest Landstede Basketbal uit Zwolle eraan geloven.

Onder meer dankzij Thomas Koenis was Donar in het eerste kwart een maatje te groot voor Landstede, maar de Zwollenaren sloegen in het tweede kwart terug. Dat resulteerde in een stand van 36-38 op het moment dat het bijna rust was, waarna Jason Dourisseau nog voor 40-38 halverwege zorgde.

In de tweede helft nam Donar definitief de regie in handen, vooral dankzij Evan Bruinsma. Het Zwolse toptrio Sherron Dorsey-Walker, Franko House en Noah Dahlman werd min of meer lamgelegd en Donar liep weg naar 64-53 na het derde kwart. Olaf Schaftenaar bracht Landstede met twee heerlijke driepunters nog even in de wedstrijd, maar de Groningers maakten het vakkundig af: 79-68.

Leiden leidt de competitie met zes zeges uit zes wedstrijden, Donar en Landstede hebben er vijf, maar de Zwollenaren hadden daar wel zeven wedstrijden voor nodig in plaats van zes.