F1-teams steunen invoeren budgetlimiet

De Formule 1-teams zien de plannen van sporteigenaar Liberty Media om een budgetlimiet in te voeren wel zitten, zo meldt Chase Carey. Hij wilde tegenover Autosport niet tot in detail ingaan op de plannen, maar op hoofdlijnen bestaat er bijna consensus over te te volgen richting.

Volgens Carey moeten nu tussen Liberty Media, de FIA en de teams nu de details nog uitgewerkt worden. Dat gaat op bepaalde punten botsen. "Het is echter onze taak daarbij de juiste compromissen te vinden, zodat iedereen het gevoel heeft dat hij er beter van wordt." De voorstellen zouden voor iedereen eerlijk en voor de sport beter zijn. "De Formule 1 wordt er veel gezonder van."

In 2019 zou er volgens Auto Motor und Sport al een proef moeten zijn met een budgetlimiet. Die zou zich alleen beperken tot de uitgaven, terwijl salarissen voor coureurs en topmensen binnen renstallen er buiten vallen. Ook zouden er geen beperkingen zijn op het aantal personeelsleden en op de productie van onderdelen.

Het uiteindelijke doel van Carey is dat het runnen van een Formule 1-team veel lonender wordt voor de huidige renstallen en dat nieuwe partijen op een fatsoenlijke manier in kunnen stappen. Ook moet de competiviteit tussen de teams vergroot worden. "Het moet niet gaan om hoeveel geld je uitgeeft, maar om hoe je je geld uitgeeft."