Bloederig gevecht beëindigt UFC Fight Night 120

De Amerikaan Dustin Poirier blijft zicht houden op een gevecht om UFC-goud na zijn overtuigende overwinning op voormalig kampioen Anthony Pettis. Na een hard gevecht wist Poirier Pettis op te laten geven, waarschijnlijk door een tijdens het gevecht opgelopen ribblessure. Pettis heeft inmiddels vijf van zijn laatste zeven gevechten verloren en lijkt geen schim van de kampioen die hij ooit was.


Pettis vs Poirier tijdens UFC Fight Night 120 (Foto: Getty images)

Pettis gaf op in de derde ronde, op het moment dat Poirier de bovenliggende partij werd tijdens het grondgevecht. Hoogstwaarschijnlijk dwong een ribblessure de al hevig gehavende Pettis op te geven nadat zijn Amerikaanse tegenstander het gehele gevecht had gedomineerd.

'Iedereen wijst mij altijd aan en zegt dat ik in grote gevechten niet presteer', aldus een getergde winnaar. 'Nu heb ik achter elkaar twee oud-kampioenen verslagen, dus kom op dan? Waar is dat commentaar nu?' Poirier leek even te vergeten dat zijn vorige gevecht tegen Eddie Alvarez onderbroken werd en later werd omgezet in een 'onbeslist' vanwege ongeoorloofde trappen van de oud-kampioen.

Hoe controversieel dat laatste gevecht ook mocht zijn, zaterdagnacht was er geen discussie mogelijk over wie de betere man in de octagon was. Poirier landde in de drie rondes bijna tweemaal zoveel stoten als Pettis en de zichtbare schade aan de neus van de Mexicaan zorgde voor een bloederig spektakel. De scheidsrechter onderbrak het gevecht in de tweede ronde om de ringarts de schade te laten beoordelen, maar Pettis mocht met zijn gebroken neus lekker doorknallen.

Poirier wil na deze mooie overwinning het liefst tegen de winnaar van het gevecht tussen Justin Gaethje en Eddie Alvarez, niet in de laatste plaats omdat hij denkt dat een winst tegen één van beiden een titelgevecht in zijn schoot zal werpen.

Nog wat hoogtepunten van UFC Fight Night 120
Oudgediende Clay Guida wil graag contractverlenging bij de UFC en de razendsnelle overwinning op Joe Lauzon helpt daarbij.

Raphael Assunção verslaat Matthew Lopez door knockout.

 Matt Brown slaat met zijn elleboog Diego Sanches knockout in wat misschien wel zijn laatste gevecht voor de UFC zal zijn geweest. 

Volledige uitslagen UFC Fight Night 120
Dustin Poirier verslaat Anthony Pettis door TKO (ribblessure) in ronde 3
Matt Brown verslaat Diego Sanchez door knockout (elleboog) in ronde 1
Andrei Arlovski verslaat Junior Albini na jurybeslissing (29-28, 30-27 x2)
Cezar Ferreira verslaat Nate Marquardt na jurybeslissing (28-29, 29-28 x2)
Raphael Assunção verslaat Matthew Lopez door knockout (stoten) in ronde 3
Clay Guida verslaat Joe Lauzon door TKO (stoten) in ronde 1.
Marlon Moraes verslaat John Dodson na jurybeslissing (30-27 x2, 27-30)
Tatiana Suarez verslaat Viviane Pereira na jurybeslissing (30-27 x2, 30-26)
Sage Northcutt verslaat Michel Quinones na jurybeslissing (30-27 x3)
Nina Ansaroff verslaat Angela Hill na jurybeslissing (29-28 x3)
Sean Strickland verslaat Court McGee na jurybeslissing (30-27, 29-28 x2)
Jake Collier verslaat Marcel Fortuna na jurybeslissing (30-27, 29-28 x2)
Karl Roberson verslaat Darren Stewart na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 1