Play-offs WK buiten Europa leveren geen goals op

De intercontinentale play-offs voor het WK voetbal van volgend jaar hebben in de heenwedstrijden geen goals opgeleverd. Nieuw-Zeeland, Australië, Peru en Honduras kwamen allemaal niet tot scoren.

In Wellington nam Nieuw-Zeeland, winnaar van de Oceanische kwalificatie, het op tegen Peru, de nummer vijf van Zuid-Amerika. Ryan Thomas (PEC Zwolle) en Marco Rojas (sc Heerenveen) stonden bij de thuisploeg in de basis, Renato Tapia (Feyenoord) speelde bij Peru de hele wedstrijd mee. Peru was de betere ploeg, maar al te boeiend werd het allemaal niet, terwijl Thomas in de slotfase nog net langs het doel volleerde. Donderdag om 03.15 uur Nederlandse tijd volgt de return.

Honduras, vierde in Midden- en Noord-Amerika, kreeg in San Pedro Sula bezoek van Australië, winnaar van de Aziatische play-offs. Australië kreeg een penalty, maar assistent-scheidsrechter vlagde - onterecht - voor buitenspel en de penalty ging niet door. Daar bleef het bij, waardoor de ploegen woensdag om 10.00 uur Nederlandse tijd in Sydney gaan strijden om het WK-ticket.