Vrouwen FC Twente kloppen ADO en pakken koppositie

De vrouwen van FC Twente hebben de leiding in de Eredivisie overgenomen van Ajax. Twente ging op bezoek bij ADO Den Haag en na 24 minuten was Elle Jansen goed voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

PEC Zwolle kreeg PSV op bezoek en dat leverde voor de Zwolse dames drie punten op. Maxime Bennink opende de score al na drie minuten, Aniek Nouwen tekende twintig minuten later voor de gelijkmaker. Het was vervolgens Babiche Roof die met goals in de 42e en 90e minuut voor de 3-1 eindstand zorgde.

VV Alkmaar ging op visite bij Excelsior Barendrecht, dat tot nu toe alle wedstrijden verloor. Katja Snoeijs en de pas 17-jarige Kerstin Casparij zorgden in de eerste helft voor 0-2, Corina Luijks deed namens Barendrecht wat terug. In de laatste tien minuten liep Alkmaar nog uit dankzij Simone Kets en nog eens Snoeijs: 1-4.

Met zeventien punten staat Twente na acht wedstrijden op de eerste plek, drie punten voor Ajax. De Amsterdammers hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. ADO staat na zeven wedstrijden op elf punten, PEC en Alkmaar hebben er tien, PSV negen.