Ajax in besloten oefenwedstrijd ook niet langs Telstar

Ajax is er donderdagmiddag niet in geslaagd een oefenwedstrijd tegen Telstar in winst om te zetten. Hoewel trainer Marcel Keizer veel spelers uit het eerste elftal de wei instuurde, werd het 1-1. De wedstrijd op trainingscomplex De Toekomst was niet vooraf aangekondigd en werd zonder publiek gespeeld. 

Bij de Amsterdammers ontbraken de internationals, maar met Nick Viergever, Daley Sinkgraven, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Siem de Jong, Benjamin van Leer, Mateo Cassierra en Luis Orejuela stonden er veel bekende namen aan de aftrap. Doelman Van Leer maakte zijn rentree na een enkelblessure. Zijn laatste wedstrijd was een duel met Jong Ajax in september, uitgerekend tegen Telstar. 

Telstar stond lang met 0-1 voor tegen de eredivisionist, dankzij een doelpunt van Donny van Iperen. Ajax wist in de slotfase de gelijkmaker te scoren uit een strafschop. Siem de Jong was trefzeker. Telstar-trainer Mike Snoei: "Dat was een kadootje van de scheidsrechter aan Ajax. Jammer, maar we hebben wel top gespeeld met veel overtuiging." Jasper van Heertum zou hands hebben gemaakt, maar volgens Snoei kreeg hij de bal op zijn borst.

Update 16.10 uur

Samenvatting van AjaxTV.