Islanders kloppen Avalanche, rookie schittert met vijf assists

De ijshockeyers van de New York Islanders hebben zondagavond in de NHL een einde gemaakt aan de winning streak van de Colorado Avalanche. De ploeg uit Denver won drie keer op rij, maar de Islanders waren in het Barclays Center in New York te sterk.

De grote ster bij de Islanders was zonder twijfel de pas 20-jarige Mathew Barzal. De rookie gaf maar liefst vijf assists, het hoogste ooit voor een rookie bij de Islanders en slechts twee assists verwijderd van het absolute NHL-record.

Teamgenoten Nick Leddy en Jordan Eberle profiteerden beiden twee keer, ook Johnny Boychuk en Scott Mayfield kwamen tot scoren. Nathan MacKinnon scoorde namens de Avalanche en bereidden en goal van Gabriel Landeskog voor. Alexander Kerfoot was in de laatste halve minuut nog twee keer trefzeker, maar dat kon de winst voor de Islanders niet voorkomen: 6-4.

Opvallend was vooral dat Matt Duchene bij de Avalanche in de eerste periode het ijs en zelfs de hele ploeg verliet: hij werd getransfereerd naar de Ottawa Senators, waarover hier meer te lezen is.

Uitslagen NHL zondag
New York Islanders - Colorado Avalanche 6-4
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 0-4
Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 0-2
Calgary Flames - New Jersey Devils 5-4 SO

Islanders - Avalanche (Bron: YouTube)