Boca Juniors wint felle Superclásico met fraaie goals

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires stond zondagavond de Superclásico weer op het programma, de wedstrijd waarin een van de meest intense rivaliteiten in de voetbalwereld tijdelijk beslecht wordt.

Het stroef draaiende River Plate nam het in eigen huis op tegen Boca Juniors, dat de eerste zeven competitiewedstrijden allemaal had gewonnen. Niet geheel verrassend voerden de overtredingen lang de boventoon, niet het mooie voetbal. Met inmiddels al vier gele kaarten en een rode kaart voor Ignacio Fernandez van River Plate, opende Edwin Cardona kort voor rust met een lekkere vrije trap de score namens Boca Juniors.

Diezelfde Cardona kon niet lang na de rust echter opnieuw de douches opzoeken, want na een elleboogstoot mocht hij inrukken. Leonardo Ponzio zette El Monumental in vuur en vlam door vanaf een meter of 25 de gelijkmaker binnen te schieten, maar Boca bleef de betere ploeg. Nahitan Nández zette de bezoekers met een mooie volley op voorsprong en daar bleef het bij: 1-2, waardoor Boca Juniors na acht speelronden nog altijd zonder puntverlies is.

De hoogtepunten van de Superclásico (Bron: YouTube)