Eerste Bundesliga-goal Rekik, Hoffenheim houdt aansluiting

Karim Rekik heeft zijn eerste treffer in de Bundesliga te pakken. De van Olympique Marseille overgekomen verdediger was namens Hertha BSC trefzeker op bezoek bij VfL Wolfsburg, waar Paul Verhaegh het hele duel speelde.

Vedad Ibisevic zette Hertha al in de eerste minuut op voorsprong, maar in de vijf minuten voor rust draaide Wolfsburg de wedstrijd helemaal om. Yunus Malli tekende voor de gelijkmaker, Mario Gomez - die twintig minuten eerder een penalty mistte - zette Wolfsburg op voorsprong.

Vroeg in de tweede helft was het de beurt aan Rekik, die Hertha op gelijke hoogte bracht. Divock Origi zette Wolfsburg wederom op voorsprong, maar invaller Davie Selke bracht in de 83e minuut de 3-3 eindstand op de borden.

1899 Hoffenheim ging op bezoek bij 1. FC Köln en dat leverde een 0-3 overwinning op. Köln, vorig jaar nog goed genoeg om Europees voetbal af te dwingen, bungelt kansloos onderaan en Dennis Geiger zette de thuisploeg al binnen tien minuten op achterstand. Sandro Wagner tekende vanaf elf meter voor de 0-2 en in de laatste minuten maakte hij ook de 0-3 nog.

Hoffenheim staat zo op negentien punten, één minder dan Borussia Dortmund en Schalke 04. RB Leipzig heeft er 22, Bayern München leidt met 26 punten.