Manchester City elimineert Arsenal in Engelse titelstrijd

Manchester City blijft op koers om kampioen van Engeland te worden. Het team van Pep Guardiola overtuigde tegen Arsenal, dat de titel nu kan vergeten. Het werd 3-1. 

The Gunners stonden vooraf al negen punten achter de koploper uit Manchester en dus mocht de ploeg van Arsène Wenger in het Etihad Stadium niet verliezen. Het zag er voor Arsenal echter al snel slecht uit, want binnen twintig minuten kwam Manchester City op voorsprong via Kevin De Bruyne. De Belg schoof de bal met links in de verre hoek langs Petr Cech.

Mede dankzij Cech, die een tweede treffer voorkwam van Sergio Agüero, gingen beide teams met 1-0 rusten. City domineerde en het kreeg kort na rust een strafschop. Nacho Monreal ging in de fout in een duel met Raheem Sterling en scheidsrechter Michael Oliver wees naar de stip. Agüero stuurde Cech vervolgens naar de verkeerde hoek: 2-0.

Een kwartier later wist Arsenal toch iets terug te doen. Alexandre Lacazette, die net Francis Coquelin was komen vervangen, gaf de Londense bezoekers weer hoop. In de slotfase kon City echter met wat geluk de zege veiligstellen. David Silva stond namelijk buitenspel toen hij in balbezit kwam en Gabriel Jesus de 3-1 liet maken.

Manchester City heeft nu acht punten voorsprong op zowel Manchester United als Tottenham Hotspur, maar United komt om 17:30 uur nog in actie tegen Chelsea (uit). Het elftal van José Mourinho lijkt voorlopig de enige titelconcurrent van City te zijn.

Fernandinho in duel met Arsenal's Aaron Ramsey. (PRO SHOTS/Action Images)
Fernandinho in duel met Arsenal's Aaron Ramsey. (PRO SHOTS/Action Images)