Prachtgoal Robben leidt zege Bayern op Dortmund in

Bayern München heeft in de Bundesliga de voorsprong op Borussia Dortmund verdubbeld. De koploper toonde zich effectiever dan de concurrent. Het werd 1-3.

Bayern pakte vorig weekend al een voorsprong van drie punten op Borussia Dortmund, dat onder leiding van Peter Bosz in een teleurstellende fase is beland. Op eigen veld keek het tegen de Rekordmeister na amper een kwartier al tegen een achterstand aan. Arjen Robben krulde de bal op aangeven van James Rodríguez heerlijk in de bovenhoek.

Robben zette daarmee overigens een fraai record neer. Hij is nu met 93 doelpunten topscorer aller tijden van alle Nederlanders die ooit in de Bundesliga actief waren. Na de openingstreffer creëerde ook Dortmund wat mogelijkheden. Doelman Sven Ulreich greep in bij een poging van Andriy Yarmolenko en Shinji Kagawa zag zijn inzet via David Alaba tegen de paal eindigen.

Aan de andere kant wist Robert Lewandowski de ruststand op 0-2 te bepalen, nadat hij al twee aardige kansen had laten liggen. De Poolse spits scoorde na 37 minuten met een mooi balletje achter het standbeen langs. In de tweede helft waren beide teams dreigend en viel een voorzet van Alaba zomaar achter keeper Roman Bürki in het doel.

In de slotminuten wist Marc Bartra de eer voor BVB nog wel te redden, maar verder dan 1-3 kwam het elftal van Bosz niet. Dortmund is gezakt naar de derde plaats en heeft zes punten achterstand op koploper Bayern München. RB Leipzig, de nieuwe nummer twee, achtervolgt Bayern op vier punten.

Bayern stelt orde op zaken. (PRO SHOTS/Witters)