[eSports] De kwartfinales van de Overwatch World Cup

De kwartfinales van de Overwatch World Cup werden gisteravond gespeeld. Op papier zaten er een aantal mooie wedstrijden tussen en in de werkelijkheid werden alle verwachtingen overtroffen.

De eerste wedstrijd was tussen Zweden en het Verenigde Koninkrijk en bleek een relatief saaie wedstrijd te zijn. Het Verenigd Koninkrijk had een statische line-up met weinig variatie en Zweden bleek de betere ploeg. Het resultaat was een snelle 3-0 overwinning voor Zweden.

De tweede wedstrijd vond plaats tussen Canada en Australië en eindigde bijna in een upset. Canada is één van de sterkere ploegen, met spelers als Surefore, Mangachu en XQC, maar het was Australië dat op brutale wijze de eerste twee maps won. De matches waren close, meerdere ronden waren op één map nodig om tot een beslissing te komen en het leek alsof Canada tijd nodig had om wakker te worden. Uiteindelijk deden ze dit, zeker Surefour ging aardig los, en uiteindelijk eindigde het in een reversesweep: 3-2 voor Canada.

De derde match was tussen China en Frankrijk en beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Wederom waren er twee maps die meerdere ronden nodig hadden, de laatste map werd zelfs twee keer helemaal tot het einde gespeeld, maar het was Frankrijk die aan het langste eind trok: 3-1 voor de Fransen.

De beste match van de kwartfinales, wellicht zelfs wel van het hele toernooi, was die tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Zuid-Korea won de World Cup vorig jaar en is één van de weinig teams die vrijwel elke hero durft te gebruiken. Ook hier waren er weer gedurfde line-ups, waar onder andere Widowmaker en Bastion werden ingezet, en beide teams toonden een erg hoog niveau. De Verenigde Staten meldden vooraf nog veel samen te zullen trainen om het de Koreanen moeilijk te maken en dit was goed te zien. De eerste map ging dan ook naar de Amerikanen en de tweede map eindigde in een gelijkspel. Beide teams hielden goed stand op de vierde map, maar uiteindelijk bleek Zuid-Korea toch te sterk: 3-1. 

De halve finales werden doorgeschoven naar vandaag, waardoor het toernooi eerder begint dan gepland. Vanavond om 17:30 uur Nederlandse tijd gaan we verder met de halve finales: Zweden tegen Canada en Frankrijk tegen Zuid-Korea. Alle wedstrijden zijn terug te kijken via het Twitch-kanaal van Overwatch of via de website van Blizzcon.

Overwatch