Laagvliegers Oilers kloppen Devils in NHL

De ijshockeyers van de Edmonton Oilers hebben in de NHL een knappe overwinning geboekt. De laagvliegers in de Western Conference namen het thuis in het Rogers Place op tegen de New Jersey Devils, de nummers twee in het oosten.

De Oilers kwamen al vrij snel op 2-0, maar de Devils knokten zich terug naar 2-2. De ploeg uit New Jersey kon het echter niet afmaken en moest toezien hoe de prima spelende Oilers zich naar een 5-2 voorsprong speelden. De Devils deden via Brian Gibbons nog iets terug, maar Ryan Nugent-Hopkins gooide het duel kort voor tijd definitief in het slot: 6-3, met de 20-jarige Connor McDavid die dankzij drie assists de grote man was bij de Canadezen.

De Nashville Predators gingen op bezoek bij Western Conference-genoot Anaheim Ducks en dat leverde voor de hoger geklasseerde Predators na twee nederlagen weer een overwinning op. De Zwitser Roman Josi was in de eerste periode al van groot belang met een goal en een assist, waarna de Predators de Ducks niet meer te dicht in de buurt lieten komen: 3-5.

Voor de liefhebbers die tevens beschikken over een abonnement op FOX Sports: om 19.00 uur begint op FOX Sports International de live-uitzending van de Ottawa Senators tegen de Vegas Golden Knights. De ploeg uit Las Vegas begon geweldig aan hun NHL-geschiedenis, maar met drie geblesseerde goalies begint het in de laatste dagen allemaal stroever te lopen.

Oilers - Devils (Bron: YouTube)