Klaasen en Dekker direct uitgeschakeld op WSoD Finals

De World Series of Darts 2017 komt tot een einde. Na Dubai, Shanghai, Las Vegas, Auckland, Melbourne, Perth en Düsseldorf is de finale van de serie promotietoernooien in het Schotse Glasgow. 24 darters doen mee. De acht besten tijdens al deze World Series-toernooien, de vier hoogsten op de wereldranglijst, vier deelnemers zijn uitgenodigd en acht darters wisten zich te plaatsen via een kwalificatietoernooi. 

De beste acht darters zoals Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn al zeker van de tweede ronde. Jelle Klaasen (via PDC ranking) en Jan Dekker (via het kwalificatietoernooi) kwamen op vrijdag in actie. Beide darters verloren hun eersterondepartij. 

Dekker kwam vooral scorend in de problemen tegen de zeer solide spelende Simon Stevenson. De Engelsman stond er scorend solide bij en maakte geen fouten op de dubbels. Dekker maakte nog gelijk met een 88-finish, om in de vierde leg twee dubbels te missen. Stevenson stapte in met een 180’er en een 117-finish met Dekker op 32 voor 1-5. De Nederlander kwam nog twee legs dichterbij, maar kon aan de 71-finish niets meer doen.

Klaasen werd gekoppeld aan Corey Cadby, de jeugdwereldkampioen van de PDC. De Australiër moet er nog even inkomen, maar daar kon Klaasen niet van profiteren. Cadby kwam op 1-3, voordat de Nederlander terugkwam met een 146-finish. Klaasen kreeg ook nog eens zes beurten de tijd om terug te breken. Die kans liet hij liggen (2-4) en die voorsprong gaf de Aussie niet meer uit handen. Het werd 3-6 voor de Cadby. 

Van Barneveld zal zaterdag aantreden tegen Dimitri van den Bergh. De Belg won verrassend met 6-1 van Michael Smith. Michael van Gerwen zal aantreden tegen Michael Hopp. De Duitser versloeg Adrian Lewis met 6-2. RTL7 is er de hele avond bij. 

World Series of Darts Finals - Uitslagen Ronde I

Simon Stevenson 6-3 Jan Dekker
Justin Pipe 6-5 Dave Chisnall
Max Hopp 6-2 Adrian Lewis
Dimitri Van Den Bergh 6-1 Michael Smith
Corey Cadby 6-3 Jelle Klaasen
Simon Whitlock 6-3 Mark Webster
Chris Dobey 6-3 Mensur Suljovic
Rob Cross 6-1 Jonny Clayton

Ladbrokes World Series of Darts - Ronde II - vanaf 20.00 uur. 
James Wade (5) v Simon Stevenson
Raymond van Barneveld (4) v Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price (8) v Corey Cadby
Gary Anderson (1) v Chris Dobey/Mensur Suljovic
Peter Wright (3) v Justin Pipe
Michael van Gerwen (2) v Max Hopp
Daryl Gurney (6) v Simon Whitlock
Kyle Anderson (7) v Rob Cross