Movistar met Landa, Quintana en misschien Valverde naar de Tour

Movistar wil volgend jaar een gooi doen naar de eindoverwinning in de Tour de France, en lijkt daarvoor te gaan rekenen op het duo Nairo Quintana en Mikel Landa in de Ronde van Frankrijk. Naast de twee zou ook Alejandro Valverde aan de start kunnen komen.

"We vertrekken van een idee om met de drie de Ronde af te werken", liet Eusebio Unzué, teammanager van Movistar, vrijdag tijdens een persconferentie weten in Pamplona waar de Spaanse ploeg een vijfdaagse stage afwerkt. "Maar niets ligt al volledig vast."

Quintana stond in het verleden al in het verleden al drie keer op het eindpodium. zijn beste resultaat was in 2013 en 2015 met een tweede plaats achter Chris Froome. Dit jaar werd hij teleurstellend twaalfde, nadat hij eerder de Ronde van Italië had afgewerkt.

Mikel Landa maakt aan het einde van het jaar de overstap naar Movistar. De 27-jarige Spanjaard was dit jaar de meesterknecht van Froome in de Tour en zou zelf in het eindklassement op een vierde plaats eindigen op één seconde van het podium. 

Vorige maand liet Valverde in de media nog weten dat hij waarschijnlijk de Tour zou overslaan en zich zou kiezen voor de Giro-Vuelta combinatie, maar komt daar voorzichtig op terug. "Het zou enorm leuk zijn mochten we alle drie aan de start komen, zeker gezien het parcours van de aankomende Tour", liet Valverde weten op het persmoment.