Eerste Europese nederlaag Östersund, Zenit naar knock-outfase

Östersunds FK heeft in de Europa League voor het eerst een nederlaag te verwerken gekregen. De Zweedse 'sprookjesclub' - in enkele jaren tijd klommen ze op van de vierde divisie naar plaatsing voor Europees voetbal - ging in het Baskenland met 1-0 onderuit bij Athletic de Bilbao. In de zeventigste minuut trof Aritz Aduriz haast zoals gebruikelijk doel, waarmee hij de eindstand bepaalde.

Hertha BSC won thuis van Zorhya Luhansk, met dank aan twee goals van Davie Selke: 2-0. Östersund gaat met zeven punten nog wel knap aan de leiding, op de voet gevolgd door de zes punten van Luhansk. Athletic staat op vijf punten, Hertha doet dankzij de zege van donderdagavond met vier punten ook weer mee.

Groep I
Het was een weinig enerverend avondje in groep I, op Patrice Evra's kopschop na. Zijn Olympique Marseille verloor op bezoek bij Vitoria Guimarães nadat Paolo Hurtado tien minuten voor tijd de enige treffer liet noteren. Red Bull Salzburg en Konyaspor kwamen niet tot scoren.

Met acht punten gaat Salzburg aan de leiding, gevolgd door de zes punten van Marseille. Konyaspor en Guimarães staan beiden op vier punten.

Groep L
De kaarten in groep L zijn bijna verdeeld. Zenit Sint-Petersburg ging in Noorwegen op bezoek bij Rosenborg, dat dankzij een penalty van Nicklas Bendtner vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Bijna waren de drie broodnodige punten binnen, tot Aleksandr Kokorin in de 93e minuut de gelijkmaker op liet tekenen, waarmee hij Zenit naar de knock-outfase schoot.

In het Baskenland kreeg Real Sociedad het Macedonische Vardar op bezoek. Na een half uur schoot Juanmi de thuisploeg op voorsprong, Alberto de la Bella en Jon Bautista verdrievoudigden de score in de tweede helft: 3-0.

Met tien punten mag Zenit zich opmaken voor de volgende ronde, Sociedad staat er met negen punten ook uitstekend voor. Rosenborg moet met vier punten hopen op een wonder, Vardar staat nog altijd puntloos onderaan.