Jong Arsenal-team speelt gelijk tegen Serviërs en gaat door in Europa League

Arsenal heeft voor het eerst punten laten liggen in groep H van de Europa League. Met een jong elftal werd niet gescoord tegen Rode Ster Belgrado.

The Gunners staan komend weekend tegenover Manchester City en dus gaf Arsène Wenger spelers als Petr Cech, Mesut Özil, Alexis Sánchez en Alexandre Lacazette rust. Daardoor had onder meer Ainsley Maitland-Niles een basisplek. Het 20-jarige talent zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd met een voorzet die Olivier Giroud niet kon afronden. Hij stuitte op de keeper van Rode Ster.

De gasten uit Servië kwamen in het Emirates Stadium aardig voor de dag. Matt Macey, de 23-jarige keeper van Arsenal, moest voorkomen dat Slavoljub Srnic scoorde. Even later bracht Macey redding bij een kopbal van Vujadin Savic. Ook Richmond Boakye, oud-speler van Roda JC, kreeg een prima mogelijkheid. Zijn poging miste het Londense doel.

In de tweede helft probeerde Arsenal meer druk naar voren te zetten. Giroud kreeg wat kansjes, maar de grootste was voor Jack Wilshere. Verdediger Damien Le Tallec haalde op fraaie wijze een bal van de Engelsman van de doellijn. Ook invaller Edward Nketiah, die onlangs indruk maakte in de League Cup-wedstrijd tegen Norwich City, kon niet voorkomen dat het 0-0 bleef.

Het andere duel in de groep was aanzienlijk spectaculairder: 1. FC Köln won in eigen huis met 5-2 van BATE Borisov. Simon Zoller tekende voor de openingsgoal, maar na een half uur draaide BATE de achterstand dankzij Nemanja Milunovic en Mikalay Signevich in twee minuten tijd om naar een 1-2 voorsprong. Twee goals van Yuya Osako en treffers van Sehrou Guirassy en Milos Jojic hielpen Köln echter om de drie punten alsnog binnen te halen.

Arsenal is na vier duels zeker van een ticket voor de volgende ronde. De Engelsen zijn met tien punten koploper in groep H, Rode Ster heeft er vijf. Door de winst van 1. FC Köln op BATE Borisov staan de Duitsers op drie punten en BATE op vier.

Groep G
Ook in groep G kan de eerste ploeg zich opmaken voor de knock-outfase. Steaua Boekarest speelde thuis gelijk tegen Hapoel Be'er Sheva uit Israël. Florinel Coman zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong, voormalig Willem II'er Ben Sahar trok de stand een paar minuten later gelijk: 1-1, tevens de eindstand.

In het andere duel deed Viktoria Plzen prima zaken met het oog op de volgende ronde. De Tsjechen speelden thuis tegen het Zwitserse Lugano en kwamen dankzij Michal Krmencik al na vier minuten op voorsprong. Davide Mariani schoot Lugano tien minuten later langszij, maar Krmencik tekende nog eens vier minuten later opnieuw voor de voorsprong. Tomas Horava en Ales Cermak maakten het vervolgens af: 4-1.

Met tien punten mag Steaua zich opmaken voor de volgende ronde, Plzen staat op zes. Hapoel heeft vier punten en Lugano staat onderaan met drie punten.