Historische titel voor Astros in World Series

Houston Astros heeft de 133e editie van de World Series gewonnen. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de club dat de Astros de World Series winnen. De Dodgers wonnen voor het laatst in 1988.

Al in de eerste inning kwamen de Astros voorsprong. Eerst zou George Springer scoren na een fout van eerste honkman Cody Bellinger. Later in de inning zou Alex Bregman over de thuisplaat komen. Ook in de tweede inning had Yu Darvish, de startende werper van de Dodgers het moeilijk. Brian McCann zou de de 3-0 op het bord zetten waarna George Springer een homerun zou slaan met één man op de honken. 

Pas in de zesde inning wisten de Dodgers iets terug te doen. Via een honkslag van Andre Ethier zou Joc Pedorson scoren, maar verder kwamen de thuisploeg niet tegen de Astros. In het laatste deel van de wedstrijd kwam Charlie Morton niet meer in de problemen. De werper had ook al een belangrijk aandeel in de zevende game tegen de New York Yankees.

"Dit doet pijn, maar dat hoort erbij denk ik'', zei de verliezende coach Dave Roberts. "We kunnen onszelf echter niets verwijten. We hebben echt alles gegeven in deze World Series.''

Houston werd in augustus getroffen door orkaan Harvey en de winst in de World Series werd opgedragen aan de slachtoffers."Deze is voor hen", zei tweede honkman Jose Altuve. "Zij zijn de voornaamste reden dat wij iedere dag de strijd aangaan. Dit is het mooiste honkbalmoment uit mijn leven."