Porto klopt RB Leipzig, Monaco in problemen na gelijkspel bij Besiktas

FC Porto heeft in groep G van de Champions League een knappe overwinning geboekt op RB Leipzig. In Portugal eindigde het duel in 3-1 voor de thuisploeg.

De ploeg uit Duitsland stelde teleur op bezoek bij FC Porto. Leipzig kwam niet in zijn spel en kon aanvallend amper gevaarlijk worden voor het doel van Jose Sa. FC Porto kwam na iets minder dan een kwartier spelen op gelijke hoogte. Hector Herrera nam het doelpunt voor zijn rekening. Beide ploegen vertrokken bij een tussenstand van 1-0 richting de kleedkamers en Leipzig keerde veelbelovend terug op het veld. Al na drie minuten spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een doelpunt van Timo Werner. Na een pass van Marcel Sabitzer rondde de aanvaller fraai af.

Daarmee was Leipzig terug in de wedstrijd, al was het FC Porto dat na een uur spelen opnieuw de voorsprong pakte. Uit een vrije trap van Alex Telles kopte Danilo Pereira de 2-1 op het scorebord. Zijn treffer leek het laatste doelpunt van de wedstrijd, maar vlak voor tijd scoorde Maxi Pereira de 3-1.

Voor AS Monaco begint het allemaal een lastig verhaal te worden. De Franse landskampioen ging op bezoek bij Besiktas in Turkije en kwam dankzij Rony Lopes kort voor rust op voorsprong. Cenk Tosun zorgde tien minuten na rust vanaf elf meter voor de gelijkmaker en daar bleef het bij.

Besiktas staat zo met tien punten aan de leiding en is zeker van Europese overwintering. Porto en Leipzig volgen met zes en vier punten, Monaco bungelt onderaan met twee stuks.