Lof voor Van Ginkel: "Hij is het gezicht van de club"

PSV is momenteel koploper van de Eredivisie en is uitstekend van start gegaan. Dat heeft de ploeg deels te danken aan Marco van Ginkel.

De middenvelder wordt dit seizoen opnieuw gehuurd van Chelsea en doet het uitstekend in de Eredivisie. Hirving Lozano en Jürgen Locadia worden vaak genoemd als de spelers in vorm, maar Pierre van Hooijdonk vindt Van Ginkel de belangrijkste speler van PSV.

"Natuurlijk is ook Hirving Lozano van grote waarde voor PSV, maar voor mij is Van Ginkel hét gezicht van de club en bovendien de beste speler van de Eredivisie", schrijft de oud-speler van Feyenoord in zijn column voor Voetbal International.

Van Hooijdonk noemt de middenvelder een 'moderne voetballer'. "Op het veld, vanwege de manier waarop hij zijn rol op het middenveld invult: Van Ginkel verdeelt het spel, hij bestrijkt het hele veld, pakt de afvallende ballen en hij scoort makkelijk. Dat scorend vermogen had hij tijdens zijn vorige huurperiodes bij PSV ook al laten zien, dit seizoen is hij nóg completer en belangrijker", aldus Van Hooijdonk.