Bayern moeizaam langs Celtic, hattrick voor PSG-verdediger

Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen Celtic in groep B van de Champions League in winst omgezet. De ploeg van Jupp Henckes zegevierde met 1-2. De negen punten na vier wedstrijden zijn voldoende voor Bayern voor overwintering in het miljoenenbal.

Celtic kreeg in de openingsfase van de wedstrijd de grootste kans om op voorsprong te komen, maar een inzet van Stuart Armstrong ging naast. Na 22 minuten nam Bayern vervolgens de voorsprong. Kingsley Coman schatte een situatie beter in dan Dedryck Boyata en Craig Gorden en kon de bal vanaf zestien meter in het doel schieten: 0-1.

Naarmate de tweede helft drong Celtic Bayern steeds verder terug en dat resulteerde na 74 minuten in de gelijkmaker. Van dichtbij kon Callum McGregor raak schieten. Lang konden de Schotten echter niet genieten van de treffer, want drie minuten later was er al weer de hernieuwde voorsprong voor Bayern. Op een afgemeten voorzet van de linkerflank van David Alaba kopte Javi Martínez raak: 1-2.

Paris Saint-Germain - Anderlecht 5-0
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Neymar een grote kans om de score te openen. Na een goede steekpass van Kylian Mbappé stuitte hij echter op doelman Frank Boeckx. Na een half uur was het wel raak. Marco Verratti trok vanaf de linkerflank naar binnen en krulde vervolgens mooi raak: 1-0.

Op slag van rust leek PSG de wedstrijd te beslissen. Vanaf een meter of twintig schoot Neymar de 2-0 tegen de touwen. De definitieve beslissing volgde zeven minuten na rust. Een vrije trap van Neymar verdween nog tegen de paal, maar Layvin Kurzawa kon vervolgens de rebound binnenwerken.

De linksback tekende na 72 minuten ook voor de 4-0 en het leed was nog niet geleden voor de Belgen. Twaalf minuten voor tijd maakte Kurzawa zijn hattrick compleet en zette hij de 5-0 op het scorebord in het Parc des Princes. PSG bleef door de zege na vier wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies en plaatste zich ook al voor de knock-outfase van het toernooi.