Ajax wint in Youth League met heerlijke goals en ondanks megablunder keeper

Ajax onder 19 heeft in de Youth League een grote stap gezet richting de achtste finales. In Polen werd Legia Warschau met 1-4 verslagen en als de Amsterdammers komende week in eigen huis het karwei afmaken, staan ze bij de laatste zestien - waarin dan wordt gespeeld tegen een van de nummers twee uit de groepsfase.

Ajax was duidelijk de betere ploeg, maar Legia kwam na een half uur spelen op voorsprong. Dat hadden ze overigens niet aan zichzelf, maar aan Ajax-keeper Issam el-Maach te danken: bij een terugspeelbal van Navajo Bakboord verkeek hij zich een klein beetje en maaide hij vol over de daarna in het doel rollende bal heen.

Kaj Sierhuis trok de stand tien minuten later wel weer gelijk en in de tweede helft bleef Ajax de betere ploeg. Een minuut of zeven na rust knalde Darren Siboel de bal op indrukwekkende wijze in het Poolse doel, waarna el-Maach zijn fout herstelde door een penalty te stoppen. Sierhuis gooide de boel op slot door de 1-3 zeer fraai binnen te rammen, Victor Jensen tekende voor de 1-4.