Gyan zit Fenerbahçe dwars met late treffer

Fenerbahçe leek tegen Kayserispor optimaal te gaan profiteren van de nederlaag van Galatasaray. Ver in blessuretijd werd het echter nog gelijk: 3-3.

In het Sükrü Saracoglu Stadion wisten de bezoekers als eerste te scoren. Na een slordige pass van Roman Neustädter kwam Kayserispor in balbezit en uiteindelijk wist Umut Bulut met een harde uithaal de score te openen: 0-1. Ozan Tufan zorgde voor rust echter nog voor de gelijkmaker.

Fenerbahçe was goed op weg om de punten in het eerste kwartier na rust veilig te stellen. Neustädter kopte namelijk raak uit een hoekschop, waarmee hij zijn eigen fout bij de openingstreffer dus herstelde. Josef de Souza verdubbelde daarna de marge voor de gastheer door van dichtbij te scoren.

Toch ging het nog mis. Een eigen doelpunt van Neto bracht de spanning terug in de wedstrijd en in de vijfde minuut van de blessuretijd kwam Kayserispor via Asamoah Gyan op 3-3. Fenerbahçe staat daardoor nog zeven punten achter koploper Galatasaray, dat zondag met 2-1 van Trabzonspor verloor.

Bij Fener speelde Vincent Janssen overigens de hele wedstrijd. Robin van Persie was er niet bij, want hij is nog niet hersteld van een knieblessure.