Wassenaarse hockeyers blijven thuis onklopbaar

De Roggewoning lijkt dit seizoen een onneembare vesting, de Wassenaarse hockeyers van HGC wonnen er tot nu toe alle thuisduels. Den Bosch ontsnapte op miraculeuze wijze bij hdm en Mirco Pruyser maakte een hattrick. Genoeg moois dus, in speelronde 9!

Kampong – Rotterdam 3-2 (2-0)
Koploper Kampong blijft ongeslagen, ook na de topper tegen Rotterdam. De Utrechters wonnen in het eigen nieuwe stadion met 3-2 van de bezoekers. Nieuwkomer Ties Ceulemans opende al in de eerste minuut de score. De aansluitingstreffer van Jeroen Hertzberger in de 69ste minuut kwam te laat.

'1 Ties Ceulemans 1-0 (sc)
'20 Philip Meulenbroek 2-0
'44 Milan van Baal 2-1
'61 Boet Phijffer 3-1
'69 Jeroen Hertzberger 3-2 (sc)

HGC – Almere 4-1 (2-1)
Op de eigen Roggewoning blijft HGC oppermachtig. De Gazellen wonnen tot nu toe elke thuiswedstrijd, zo ook die tegen Almere. HGC wint weer wat terrein op de nummer 4 en staat nu vijfde op de ranglijst, maar blijft zesde. Almere blijft voorlaatste, door een miraculeuze zege van Den Bosch op rodelantaarndrager hdm.

'6 Wiegert Schut 1-0
'9 Rik van Kan 2-0 (sc)
'22 Terrance Pieters 2-1
'59 Nick Budgeon 3-1
'68 Dick Möhlmann 4-1

Bloemendaal – Oranje-Rood 3-2 (3-0)
De reek van vijf overwinningen op rij van Oranje-Rood stokt op 't Kopje. Daar won Bloemendaal met 3-2. De eerste helft kwamen de gastheren op een 3-0 voorsprong, maar OR vocht zich terug in de wedstrijd. De twee strafcornerdoelpunten van Mink van der Weerden waren onvoldoende voor een punt.

'9 Florian Fuchs 1-0
'15 Jasper Brinkman 2-0 (sc)
'35 Xavi Lleonart 3-0 (sc)
'45 Mink van der Weerden 3-1 (sc)
'70 Mink van der Weerden 3-2

Pinoké – Tilburg 3-2 (0-0)
Pinoké pakt belangrijke punten tegen Tilburg. De ploeg van Jesse Mahieu klimt dankzij de zege op de ranglijst en staat nu boven de opponent van deze zondag. Tilburg laat daarentegen de kans liggen om voorlopig afscheid te nemen van de onderste regionen. Alle vijf de doelpunten vielen pas in de tweede helft.

'41 Lukas Sutorius 1-0
'58 Thijs Bams 1-1
'60 Wouter Brasem 2-1 (sc)
'67 Joost van de Vijfeijken 3-1
'70 Jip Krens 3-2

SCHC – Amsterdam 1-6 (0-3)
SCHC kwam simpelweg tekort tegen Amsterdam. De ploeg van Graham Reid liep al in twintig minuten uit naar 0-3. Uiteindelijk werd het 1-6, dankzij onder meer een hattrick van Mirco Pruyser.

Hdm – Den Bosch 2-3 (2-1)
Wat een ontsnapping van Den Bosch! Met nog drie minuten op de klok leek hdm de eerste zege van het seizoen binnen te hebben, maar het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Opeens scoorden de Brabanders twee keer en gaven de Hagenaars het nakijken.

'13 Kieran Dartée 1-0 (sc)
'20 Austin Smith 1-1 (sc)
'35 Gijs van der Wallen 2-1
'67 Tijn Stuve 2-2
'69 Noud Schoenaker 2-3