Uitslag Vitesse - PSV

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie verder verstevigd. De Eindhovenaren wonnen uit bij concurrent Vitesse met 2-4 dankzij drie snelle goals in de tweede helft. Na tien duels staat de ploeg van Philip Cocu op 27 punten, terwijl Vitesse vierde is met achttien punten.

De wedstrijd begon met veel strijd van beide kanten, waardoor al snel enkele spelers een gele kaart opliepen omdat ze over het randje gingen. Het was PSV dat na achttien minuten spelen openbrak. Joshua Brenet had een goede steekpass, waarna Hirving Lozano zijn status waarmaakte. Daarna hadden de Eindhovenaren het duel kunnen beslissen, maar Gastón Pereiro zag zijn inzet van de lijn gehaald worden en Luuk de Jong wist hierna de bal er ook niet in te krijgen.

Jürgen Locadia en Daniel Schwaab waren hierna dichtbij de 0-2, maar op slag van rust viel de goal aan de andere kant. Een schot van Bryan Linssen werd door Locadia met de hak van richting veranderd en belandde zo achter de kansloze Jeroen Zoet.

Na de pauze maakte Locadia zijn foutje meer dan goed. De spits produceerde eerst een schot van afstand die erin vloog, waarna hij even later door Lozano weggestuurd werd, Dabo uitkapte en prima binnenkrulde. In de tussentijd was Vitesse enkele malen dichtbij de gelijkmaker geweest. Zoet had een antwoord op een goede kopbal van Matt Miazga, terwijl Tim Matavz een goal vanwege buitenspel afgekeurd zag worden.

Lozano maakte na een uur spelen de 1-4 door van dichtbij binnen te tikken en staat nu met negen treffers bovenaan de topscorerslijst. Invaller Mason Mount maakte vlak na zijn entree op het veld via een fraaie lob nog wel de 2-4, maar verder kwam Vitesse niet meer.

Vitesse

2 - 4

PSV

45' Locadia (e.d.)
63' Mount
  18' Lozano
49' Locadia
56' Locadia
59' Lozano
 
Gele kaart: Dabo, Büttner, Miazga, (Vitesse), Van Ginkel, Schwaab, Pereiro, Arias, (PSV)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: -
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Dabo
Kashia (Castaignos/85)
Miazga
Büttner
Bruns
Serero (Mount/62)
Foor
Rashica
Matavz
Linssen
  Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
Van Ginkel
Pereiro (Luckassen/77)
Hendrix
Lozano
De Jong (Bergwijn/83)
Locadia