Wozniacki wint WTA Finals

Caroline Wozniacki heeft de WTA Finals op haar naam geschreven. De Deense tennisster was in de finale in Singapore met tweemaal 6-4 Venus Williams de baas.

De finale was boeiend te noemen. Wozniacki verdedigde alsof haar leven ervan af hing. Ze slaagde er ook geregeld in om het intitatief  over te nemen in de rally's,  waarna ze dan een fraaie winner scoorde. In de eerste set verspeelde Wozniacki wel tweemaal een break voorsprong. Een break op 5-4 zorgde alsnog voor de setwinst.

Wozniacki kwam in de tweede set al rap op 5-0. Williams wist zich echter terug te vechten, maar Wozniacki liet het niet verder komen dan 5-4 en pakte vervolgens de setwinst en dus  de wedstrijd.

De titel is voor Wozniacki een bekroning van een uitermate succesvol jaar. Ze begon 2017 als de nummer 19 van de wereld, maar mede dankzij 60 overwinningen, is ze op de nieuwste editie van de WTA-ranglijst van morgen derde.