Wijnaldum trefzeker voor winnend Liverpool

Liverpool kan voor het eerst in ruim een maand een driepunter bijschrijven in de Premier League, mede dankzij een goal van Georginio Wijnaldum. Tegenstander Huddersfield Town won vorige week met 2-1 van Manchester United en het hield ook op Anfield lang uitzicht op een stunt. Mohamed Salah miste in de eerste helft namelijk een strafschop, waarna Jordan Henderson tegen de paal schoot, en het bij rust dus bij een brilstand bleef.

De bezoekers moesten in de tweede helft echter alsnog capituleren: Daniel Sturridge opende de score nadat hij de bal in de voeten gekopt had gekregen door een verdediger en Roberto Firmino knikte na een klein uur raak uit een hoekschop van James Milner. Jürgen Klopp wist dat de punten binnen waren en zag Georginio Wijnaldum er nog 3-0 van maken. De international van Oranje werd aangespeeld door Salah, vond de ruimte voor het schot en hamerde via de lat binnen.

Overigens betekende de gemiste strafschop dat Liverpool nu 34 penalty’s heeft gemist in de Premier League en dat competitierecord deelt men met Arsenal. The Reds staan nu zesde op de ranglijst met zestien punten uit tien wedstrijden.