Gemene stoot tegen het hoofd beslist kickboksgevecht Glunder

Massaro Glunder wist zaterdagavond in Lyon tijdens kickboksgala Glory 47 helaas niet te winnen van de ervaren Fransman Dylan Salvador. Een sterk vechtende Glunder leek op weg om de partij te winnen, maar een gemene stoot van Salvador halverwege de tweede ronde draaide de avond om voor de Amsterdammer.

In de eerste ronde waren het vooral de knieën van Glunder die doel troffen. Een paar op het hoofd en vooral op het lichaam kwamen goed door. Salvador bleef echter beheerst en rustig doorvechten en onderging de afstraffing door de Amsterdammer als de ervaren muaythaibokser die hij is.

Een furieuze Glunder begon aan de tweede ronde, terwijl Salvador zich bleef verdedigen met zijn trappen op de benen van Glunder. Salvador kwam nog een keer goed door met een linkse hoek die Glunder even deed wankelen, maar niet voldoende voor de scheidsrechter om in te grijpen. Halverwege de ronde kreeg Salvador een punt aftrek, omdat hij na het stilleggen van het gevecht door de scheidsrechter, nog een linkse hoek uitdeelde aan een zich niet verdedigende Glunder. Een stoot die Glunder deed duizelen en hij nam dan ook de volle minuut reglementaire hersteltijd.

'Verdedig jezelf ten allen tijden'

Direct na de herstart van de tweede ronde leek er een andere Glunder in de ring te staan. Hij lag direct tweemaal languit op het canvas na rake stoten van de Fransman en hiermee verloor hij zijn voorsprong in de tweede ronde en moest de derde ronde uitsluitsel geven over de winst van deze partij.

Beide knock-downs van Massaro in de beslissende tweede ronde

De aangeslagen Glunder kon de partij echter niet meer naar zich toetrekken en de ervaren Fransman scoorde rustig zijn punten terwijl hij de aanvallen van Glunder parreerde. De lepe Salvador kwam aan het einde van de laatste ronde nog een aantal keer goed door op het hoofd van Glunder na een korte opleving van de, vol trots voor de Molukken uitkomende, Amsterdammer.

Uiteindelijk vonden alle juryleden dat de winst naar de thuisvechtende Salvador ging (28-26 x5) en luidde deze avond de derde achtereenvolgende verliespartij van Glunder in.

Overige uitslagen Glory 47 Superfights
Dylan Salvador verslaat Massaro Glunder na jurybesluit (28-26 x5)
Abdarhmane Coulibaly verslaat Florent Kaouachi na jurybesluit (29-28 x3, 28-29 x2)
Anissa Meksen verslaat Funda Alkayis door TKO (voetblessure) in ronde 3.
Yassine Ahaggan verslaat Maxim Vorovski na jurybesluit (29-28 x3, 28-29, 30-27)
Alim Nabiev verslaat Jimmy Vienot na jurybesluit (29-28 x3, 28-29, 30-27)