Martial held van Manchester United in Premier League-topper

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de top van de Premier League. Het team van José Mourinho won in de slotfase van Tottenham Hotspur. Het werd 1-0.

De Spurs wonnen in mei van Manchester United en hoopten voor het eerst sinds april 1990 twee opeenvolgende competitiezeges op The Mancunians te boeken, maar dat lukte dus niet. United nam in de beginfase het heft in handen, maar na het eerste kwartier kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Moussa Sissoko en Toby Alderweireld deden pogingen om op het scorebord te komen, maar ze konden David de Gea niet verschalken. In het vervolg van de eerste helft werd er ook niet veel meer gecreëerd waardoor beide partijen met een brilstand de kleedkamer opzochten.

Het was veelzeggend dat Henrikh Mkhitaryan de enige speler van de thuisploeg was die in de eerste helft een kans wist te creëren. José Mourinho hoopte logischerwijs dat zijn ploeg na de pauze meer kon afdwingen en dat lukte, want in de eerste tien minuten loste men al meer schoten (drie) dan in de gehele eerste helft (twee). Mkhitaryan, Romelu Lukaku en Antonio Valencia kwamen echter niet tot scoren. Mauricio Pochettino besloot daarna om in te grijpen: Fernando Llorente en Mousa Dembélé kwamen in de ploeg voor Sissoko en Heung-Min Son.

Mourinho voerde niet veel later zijn eerste wissels door: Mkhitaryan en Marcus Rashford stonden hun plaatsen af aan Jesse Lingard en Anthony Martial. United voerde de druk iets op en laatstgenoemde speler, Martial, kreeg een kans. De omhaal van de Fransman mislukte echter. Voordat de beslissende treffer viel, kregen beide partijen één serieuze mogelijkheid om de nul van het bord te poetsen: Dele Alli schoot na voorbereidend werk van Christian Eriksen naast en Lukaku kopte tegen de paal. Even later, in de tachtigste minuut, knalde Martial na doorkoppen van Lukaku raak op Old Trafford: 1-0.

Door de krappe zege staat Manchester United twee punten achter koploper Manchester City, dat om 16:00 uur aftrapt bij West Bromwich Albion. De Spurs blijven derde en voelen de hete adem van Chelsea en Arsenal in hun nek als beide Londense rivalen wel drie punten pakken.