Bonjasky en Manhoef gaan elkaar nog eenmaal te lijf

Zondag 29 oktober zullen Remy Bonjasky en Melvin Manhoef elkaar voor de vierde keer tegenkomen in de ring tijdens een kickboksgala georganiseerd door de World Fighting League (WFL). Manhoef, oprichter van de WFL, zal hier zijn laatste kickbokspartij vechten en Bonjasky hoopt met dit gevecht zijn gewenste comeback te maken.


World Fighting League Final 16 promo (Bron: Youtube)

Bonjasky heeft Manhoef in het verleden driemaal verslagen, eenmaal in 2002 en daarna in 2008 en 2009 tijdens de prestigieuze K-1 World Grand Prix. Manhoef is dus gebrand op eerherstel. Zowel Manhoef als Bonjasky zijn met hun 41 jaar oudgedienden in de kickboksring en voor Manhoef werd het duidelijk dat hij naast het runnen van zijn eigen sportschool, vechtsportorganisatie, MMA- en kickbokscarrière wat gas terug moet nemen. De keuze viel om afscheid te nemen van het kickboksen.

"Na mijn MMA-titelgevecht tegen Rafael Carvalho heb ik besloten om afscheid te nemen van het kickboksen. Ik ben de sport heel dankbaar, het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Daarom heb ik besloten een laatste wedstrijd te vechten tegen Remy. Ik wil de oude tijd van K-1, van de Final 16, terughalen. Ik wil tegen Bonjasky strijdend afscheid nemen. Mijn afscheid is niet tegen één of andere pannenkoek," aldus een strijdbare Manhoef.


Melvin Manhoef (Foto: Getty images)

Bonjasky daarentegen staat vol energie klaar om zijn tweede comeback in te luiden. De altijd positieve, in Suriname geboren, Flying Gentleman heeft in 2010 zijn enorm succesvolle kickbokscarrière moeten stoppen vanwege een loszittend netvlies en hij begon daarna een succesvolle sportschool in Almere, de Bonjasky Academy.

In 2012 volgde zijn eerste comeback waar hij alnog drie van zijn zes gevechten wist te winnen. In 2014 ging Bonjasky na een mooie winst op de Kroaat Mirko Cro Cop Filipović voor een tweede maal met pensioen. Zondag dus zijn tweede comeback met als einddoel uiteindelijk een gevecht met Glory-kampioen Rico Verhoeven om de zwaargewichttitel.


Remy Bonjasky (Foto: Getty images)

Daarnaast heeft Bonjasky nog een ander motivatie voor zijn terugkeer. "Melvin en ik zijn legendes. We hebben een nieuwe generatie die we moeten inspireren. Uitleggen: succes komt niet gratis. Nederland is nog steeds de nummer 1 als het gaat om kickboksen. Als wij niet de jeugd blijven triggeren, krijgen we straks een gat, zoals in het voetbal. Vijftien jaar geleden werden we neergezet als jongens met een laag voorhoofd en een laag IQ die alleen lomp konden stompen. Nu doet fucking iedereen aan een bokszaktraining. Mensen zien dat we echte atleten zijn, met een wens om kampioen te worden en die verwezenlijken door heel hard te werken.’’

World Fighting League Final 16 wordt zondag 29 oktober gehouden in Topsportcentrum Almere. Het gala wordt live uitgezonden door SpikeTV, de uitzending begint rond 20:00 uur.