Van der Mark geniet van MotoGP-debuut, Bendsneyder sterk

Michael van der Mark heeft genoten van zijn debuut in de MotoGP. De Nederlander kwam vrijdag in actie op het circuit van Sepang, waar de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Maleisië gepland stonden. De donderdag 25 jaar oud geworden Van der Mark vervangt de zieke Duitser Jonas Folger bij het Tech3-team.

In beide trainingen was er een negentiende plek weggelegd voor Van der Mark, die met zijn Yamaha 28 rondjes liet klokken op de vooral in de tweede sessie vochtige baan. "Het was een fantastische dag", aldus Van der Mark na afloop. "De vochtige plekken in de eerste sessie waren niet ideaal, daarom moest ik even op mijn eerste run wachten. Eenmaal buiten voelde ik me gelijk goed en comfortabel en heb ik genoten van de openingssessie."

In de tweede sessie regende het bij vlagen aanzienlijk harder, maar de Nederlander zag wel dat hij zich telkens verbeterde. "Het was al met al een geweldige ervaring, maar ik moet wel vooral nog aan het remmen werken. Dat is toch wel het grootste verschil tussen de motoren in de MotoGP en de World Superbikes. De remmen hier zijn heel krachtig en de limiet vinden is lastiger, daar ga ik me nu op richten."

De Italiaan Andrea Dovizioso was op zijn Ducati in beide trainingen het snelst. In de Moto3 deed Bo Bendsneyder het allerminst onaardig: hij liet een tweede en zesde tijd noteren.