Nederlanders hard onderuit in play-offs MLS

De play-offs in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS zijn voor de Nederlanders aldaar niet al te best begonnen. Er stonden twee wedstrijden op het programma in de eerste ronde van de play-offs.

In de Eastern Conference kreeg de Chicago Fire bezoek van de New York Red Bulls. Johan Kappelhof stond bij Chicago in de basis, John Goossens en Michael de Leeuw konden vanwege blessures slechts toekijken. De Red Bulls creeërden niet eens veel meer kansen, maar waren dodelijk effectief. Bradley Wright-Phillips en Sacha Kljestan hadden binnen elf minuten de 0-2 al op de borden gezet, Daniel Royer en Gonzalo Veron maakten het in de tweede helft af: 0-4 en Chicago, de nummer drie in het reguliere seizoen in het oosten, ligt eruit.

In de Western Conference speelden de Vancouver Whitecaps, de nummers drie, thuis tegen de nummers zes, de San Jose Earthquakes. Danny Hoesen stond in de basis bij de Earthquakes, die zich afgelopen week op miraculeuze wijze voor de play-offs plaatsten. Fredy Montero zette Vancouver in de eerste helft op voorsprong, maar vooral in de tweede helft werd San Jose weggespeeld. Goals van Cristian Techera, Kendall Waston en twee keer invaller Nicolas Mezquida hielpen de Whitecaps naar een 5-0 zege.

De Red Bulls nemen het in de halve finales van de Eastern Conference op tegen Toronto FC, de Whitecaps spelen in het westen tegen de Seattle Sounders, de club van Kelvin Leerdam. Donderdagnacht staan Atlanta United en Columbus Crew in het oosten tegenover elkaar, terwijl Houston Dynamo en Sporting Kansas City het in het westen tegen elkaar opnemen.