AZ als laatste ploeg naar derde ronde KNVB beker

AZ heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. De Alkmaarders braken na rust het verzet van Almere City en wonnen uiteindelijk eenvoudig met 0-4.

AZ kreeg al vroeg in de wedstrijd een domper te verwerken toen Joris van Overeem geblesseerd uitviel en vervangen werd door Jeremy Helmer. De bezoekers lieten zich hier niet door uit het veld slaan en gingen op zoek naar de 0-1. Die viel pas na 35 minuten spelen toen doelman Chiel Kramer een schot van Teun Koopmeiners nog tot hoekschop kon verwerken, maar op de daaropvolgende kopbal van Stijn Wuytens kansloos was.

Na de pauze scoorte Wout Weghorst al snel toen hij een terugspeelbal onderschepte en koelbloedig afrondde. De spits werkte na een uur spelen een van richting veranderde voorzet binnen, terwijl Jonas Svensson de uiteindelijke 0-4 eindstand op de borden zette. Almere speelde een half uur met tien man nadat Kees van Buuren zijn tweede gele kaart had ontvangen.