Feyenoord moeizaam langs tien amateurs Swift

Feyenoord heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. In de Kuip in Rotterdam weerden de amateurs van Swift zich kranig, maar verloren uiteindelijk toch met 4-1 van de regerend landskampioen.

Met de van blessures teruggekeerde Kenneth Vermeer op de goal kwam Feyenoord al na vijf minuten op voorsprong door een rake vrije trap van Sam Larsson. Vijf minuten later werd de Zweed neergehaald door Nik Gabel die met rood kon vertrekken. Michiel Kramer mocht de strafschop nemen, maar miste en ook de rebound ging er niet in. Vlak voor rust tekende Larsson de 2-0 aan.

Swift kwam echter terug in de wedstrijd dankzij een fraai schot van afstand van Max van Wakeren. Acht minuten later probeerde hij het opnieuw, maar ditmaal wist Vermeer de inzet nog net te keren. Pas halverwege de tweede helft wist Kramer Feyenoord in veiliger vaarwater te brengen met een rake kopbal. Vlak voor tijd maakte Larsson nog de 4-1.

De Dijk - Ajax
Ajax had weinig moeite met de amateurs van De Dijk die voor het duel uitgeweken waren naar Volendam. De Dijk kreeg de eerste grote kans, maar daarna nam het B-garnituur van Ajax het initiatief over en voor rust stond er via Frenkie de Jong en tweemaal Siem de Jong al een 0-3 stand op de borden. Vlak na rust scoorde Václav Cerný en mocht Nabil el Gourari de eer voor De Dijk redden: 1-4. Enige domper was het uitvallen van Cerný met een zware blessure.

Roda JC - FC Groningen
De problemen voor FC Groningen zijn voorlopig nog niet voorbij. De ploeg van Ernest Faber trad aan zonder de om disciplinaire redenen geschorste Mimoun Mahi en Oussama Idrissi en verloor in Kerkrade met 3-1. Tsiy William Ndenge opende namens Roda de score, waarna Juninho Bacuna na rust de score gelijk trok. Ndenge kopte vervolgens zijn tweede binnen, waarna in blessuretijd Mikhail Rosheuvel de derde aan Limburgse kant maakte.

VVV-Venlo - FC Utrecht
In Venlo had VVV een makkelijke avond tegen Utrecht. Lennart Thy scoorde al na twee minuten de 1-0. Voor rust maakte Torino Hunte de tweede van de Limburgers, terwijl Utrecht vlak na rust met tien man verder moest nadat Willem Janssen zijn tweede gele kaart had gekregen. Desondanks kwam Utrecht via Gyrano Kerk terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker kwam er niet meer ondanks enkele goede mogelijkheden. In plaats daarvan werkte Moreno Rutten uit de rebound de 3-1 tegen de touwen.

Heracles Almelo - Hoek
Voor Hoek is het bekeravontuur voorbij. De amateurploeg had een extra penaltyreeks nodig om zich langs Lisse te werken, maar Heracles liet het niet op strafschoppen aankomen. Via Kristoffer Peterson en Jamiro Monteiro stond de thuisploeg voor rust al met 2-0 voor. Na de pauze scoorde Niek van Sprundel namens Hoek, maar Peterson maakte met de 3-1 een einde aan de aspiraties van de Zeeuwen.

Willem II - sc Heerenveen
Heerenveen is de dip nog niet te boven. De Friezen kwamen in de tweede helft in Tilburg op achterstand door een goal van Ben Rienstra. Reza Ghoochannejhad maake de gelijkmaker, maar na een fout van Lucas Woudenberg was het Fran Sol die Willem II naar de volgende ronde schoot: 2-1.