Gears of War 4 op One X biedt verschillende gfx-modi

Gears of War 4-ontwikkelaar The Coalition heeft details gedeeld van de visuele verbeteringen van hun game op de Xbox One X die over een paar weken uitkomt. Er komen twee graphics-modi: performance mode en visuals mode.

De opvallendste ontwikkeling is dat zowel de story mode als de online horde mode draaien op 1080p met (tot) 60 frames per seconde in de performance modus op de One X. Bij zijn oudere broers, de Xbox One en Xbox One S, lag de framerate nog op de 30fps in deze twee gamemodi. Naast een verdubbeling van de framerate worden in performance mode ook extra visuals toevoegt zoals hogere resolutie textures, en 'een aantal features die in de visuals mode zitten'.

De visuals mode op de Xbox One X laat de framerate op 30 staan maar verviervoudigt de resolutie naar 4K (3840x2160) en biedt daarnaast een scala aan verbeteringen op grafisch vlak, zoals enhanced light shafts ('god rays' / Jacobsladders), dynamische schaduwen, verbeterde draw distances, betere reflecties en verbeterde texture-details op in-game personages.

Tenslotte zal de versus mode, de enige game-modus die op eerdere Xbox-consoles al wel op 1080p60 draaide, op de Xbox One X presteren op 4K bij 60 frames per seconde. Hierbij zal wel gebruikgemaakt worden van dynamic resolution scaling, wat inhoudt dat de volledige 4K niet te allen tijde vastgehouden wordt maar soms iets kan terugvallen om de 60 frames per seconde te kunnen garanderen.

De gratis One X Enhance-update zal uitgebracht worden wanneer de Xbox One X zelf lanceert, op 7 november.