Depay schittert met loepzuivere hattrick in Ligue 1

Memphis Depay heeft in de Ligue 1 flink van zich doen spreken. De Nederlands international scoorde namens Olympique Lyon een loepzuivere hattrick in het uitduel met Troyes, wat met 0-5 gewonnen werd.

Oud-Ajacied Bertrand Traoré nam de eerste treffer voor zijn rekening, maar in de tweede helft nam Depay de regie in handen. Kort na rust legde hij de bal in de lange hoek voor de 0-2, een kwartiertje later rondde hij een counter keurig af met zijn tweede treffer.

Twintig minuten voor tijd kreeg Lyon een penalty, waarbij Depay en Mariano Diaz nog even stonden te bakkeleien over wie hem zou nemen. Het werd Depay en met succes: met een fraaie panenka schoot hij de 0-4 binnen, waarna Diaz in blessuretijd de 0-5 maakte.