'Britse politie bevrijdt gijzelaars'

De Britse politie is uitgerukt vanwege een "incident" in de plaats Nuneaton. Een gewapende man heeft volgens de lokale krant Coventry Telegraph mogelijk mensen gegijzeld in een complex met bowlingbanen, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Een getuige vertelde de krant dat hij in het gebouw een man met een vuurwapen tegen het lijf liep. Die zou hem en zijn twee jonge zoons hebben opgedragen het pand te verlaten.

Een andere getuige zei dat tientallen gewapende agenten ter plaatse zijn. De politie heeft mensen opgeroepen het gebied te mijden.

Volgens SkyNews heeft de gijzelaar twee medewerkers gegijzeld, en zou het gaan om een ex-partner van een medewerker. 

Update 20.55 uur
De Britse politie heeft een bowlingbaan en vrijetijdscomplex in het Britse Nuneaton bestormd en een gewapende gijzeling daar beëindigd. Dit zei de directeur van het complex tegen de BBC. Volgens hem is de gijzelnemer door de politie aangehouden.

Volgens de directeur hield de man twee medewerkers van MFA Bowl in gijzeling, maar de situatie is beëindigd en er zijn geen slachtoffers. De politie van Warwickshire heeft nog niet gereageerd, maar zei eerder dat het incident geen verband houdt met terrorisme.


Update 19:50 uur
Er zouden schoten zijn gevallen en kort daarop arriveerde er een ambulance, naast de drie kleinere ambulance-units die al ter plaatse waren uit voorzorg. 

Hier is een live-stream te volgen van de gijzeling.