Uitslag AZ- FC Utrecht

AZ heeft na drie wedstrijden zonder overwinning weer drie punten gepakt. Thuis werd met 3-0 gewonnen van FC Utrecht.

AZ kwam op 1-0 door een droog schot van Kopmeiners. De Alkmaarders waren daarvoor al dichtbij de 1-0 via kansen van Van Overeem en Til. Utrecht speelde zwak maar was uit het niets met een kopbal op de lat van Görtler toch dicht bij de 1-1.

AZ bleef ook de betere ploeg in de tweede helft. Weghorst raakte de paal en op aangeven van back Ouwejan zorgde Jahanbakhsh voor de 2-0. Tien minuten voor tijd zorgde Van Overeem met buitenkant voet voor de 3-0 eindstand.

Wout Weghorst (l), Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem (r) vieren de 0-2. (PRO SHOTS/Erwin Spek)