Dronkelap schopt vuilnisbak in gezicht van agente

In de nacht van zaterdag op zondag keeg de Rotterdamse politie meldingen binnen van kermisexploitanten van de kermis nabij de Schiehaven dat er voortdurend dronken mensen van een nabijgelegen feest tussen de attracties en de verblijven van de kermisexploitanten liepen en ze boel ook nog eens sloopten.

Agenten troffen in en rondom de feestzaal ruim 300 personen aan. Het merendeel (b)leek onder invloed. De organisator kon geen vergunningen laten zien. Om te zorgen dat het één en ander niet verder zou escaleren werd besloten het feest te beëindigen. Nadat het merendeel van de mensen het pand had verlaten, bleef een groep van ongeveer 60 personen achter. Deze groep wilde niet vertrekken waarop agenten van het Basisteam Delfshaven en Team Parate Eenheid samen met hondengeleiders de groep alsnog uit het pand verwijderden.

Een man trapte tegen een ijzeren vuilnisbak in de richting van een agente. Deze kwam tegen haar gezicht aan. Zij raakte gewond aan haar kaak en moest zich laten behandelen door een arts. De man, donkergetint met korte dreads en gekleed in een witte hoody met voorop zwarte letters en een spijkerbroek, is nog niet aangehouden en de politie roept getuigen op zich te melden.