IJshockeyers Vegas zetten droomstart voort, Lightning-duo neemt macht over

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights hebben hun droomstart in de NHL, waar ze dit seizoen de nieuwste ploeg zijn, zaterdagavond voort kunnen zetten. In het eerste echte topduel in de Western Conference waren de Golden Knights in de eigen T-Mobile Arena te sterk voor de St Louis Blues.

In de eerste periode was het Magnus Pääjärvi die de Blues na wat aandringen op 0-1 zette, maar halverwege de tweede periode tekende Reilly Smith voor de gelijkmaker. Niet veel later schoot Colin Miller de 2-1 voor de Golden Knights binnen, maar het feest was niet van lange duur: goalie Malcolm Subban raakte geblesseerd en moest vervangen worden door de Zweed Oscar Dansk, die zijn NHL-debuut maakte.

Een paar minuten na Subban's blessure stond het gelijk, met dank aan een hard schot van Alex Pietrangelo. In overtime hield Dansk de Knights op de been, terwijl Blues-goalie Jake Allen een grote kans van Brendan Leipsic stopte. Een assist van Smith stelde William Karlsson echter in staat alsnog binnen te schieten en met zijn eerste goal namens de Golden Knights bracht de Zweed zijn ploeg de overwinning: 3-2.

Als we verder kijken zien we dat de Arizona Coyotes met hun slechtste seizoensstart ooit bezig zijn. De Chicago Blackhawks kwamen er in Phoenix in de derde periode overheen en wonnen met 2-4, waardoor de Coyotes nu al hun acht wedstrijden verloren hebben.

De New York Rangers wonnen in Madison Square Garden met 4-2 van de Nashville Predators, waarmee een streak van vijf nederlagen is doorbroken. Voor goalie Henrik Lundqvist was het de 407e overwinning, waarmee hij gedeeld negende staat op de eeuwige ranglijst. Bij de Calgary Flames, die met 2-4 van de Minnesota Wild verloren, moest de legendarische Jaromir Jagr het ijs geblesseerd verlaten.

De Tampa Bay Lightning rolde de Pittsburgh Penguins met ruime cijfers op, vooral dankzij Steven Stamkos en Nikita Kucherov. De Rus tekende voor twee goals en een assist, Stamkos scoorde eenmaal en gaf drie assists. Het duo staat nu helemaal bovenaan in de NHL-puntenlijst, met achttien voor Stamkos (drie goals, vijftien assists) en zestien voor Kucherov (tien goals, zes assists).

Uitslagen NHL zaterdag
New York Rangers - Nashville Predators 4-2
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 2-1
Boston Bruins - Buffalo Sabres 4-5 OT
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 4-6
New York Islanders - San Jose Sharks 5-3
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6-3
Tampa Bay Lightning - Pittsburg Penguins 7-1
Washington Capitals - Florida Panthers 1-4
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4-3
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 2-4
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-4
Vegas Golden Knights - St Louis Blues 3-2 OT

De hoogtepunten van een volle zaterdag in de NHL (Bron: YouTube)